Geschiedenis van Waist beads


De geschiedenis van Waist beads gaat heel ver terug tot aan het oude Egypte. Vrouwen droegen ze als statussymbool. In Ghana, waar ik geboren ben, worden taille kralen gedragen door verschillende stammen. In de Ewe-cultuur worden waist beads om de volgende redenen gedragen:
 Als een symbool van felheid en sensualiteit: de traditionele heupkettingen zijn het ‘’ Victoria’s Secret ’van Afrika. ‘’ Afrikaanse lingerie. ’’ Alleen de partner van de vrouw heeft alle eer om de taille kralen volledig te zien.
Waist beads
 • Gedragen door baby's tijdens naamgevingsceremonies om de heupen en taille van een kind te accentueren.
 • Als gewichtsmaat bij het aankomen of afvallen van gewicht. Waistbeads vallen elegant op de heupen. Wanneer de taille kralen omhoog klimmen of breken, betekent dit dat u bent aangekomen.
 • Bij toevoeging van edelstenen kunnen taille-kralen genezende, spirituele en vruchtbaarheidskenmerken aannemen.
 • Wanneer een tailleband zonder enige reden breekt, heeft dit een spirituele betekenis.

 

Tegenwoordig behouden niet veel mensen de cultuur van het dragen van de traditionele waist beads instant. Mensen kiezen ervoor om voor een modieuze waist beads te gaan met een sluiting. Traditionele waist beads zijn geregen op een katoenen koord en zijn ZONDER sluiting of haak. En worden gedragen langs de bikinilijn en NIET op de taille. Vrouwen in alle soorten en maten kunnen vol vertrouwen Waist beads dragen. Dus ook wanneer je niet Afrikaans bent.

 

 Alle taille kralen van Handmade BySanaah zijn geïmporteerd uit mijn geboorteland Ghana. Ook heb ik een collectie waist beads uit Togo. Togo is het land waar de voorouders van mijn moeder vandaan komen. Bestel nog vandaag jouw heupkettingen


2 Kommentare


 • Iris

  Hoi,
  Ik ben geïnteresseerd om er een paar te kopen, maar welke spirituele betekenis zit er achter het breken ?

  Mvg


 • Arti

  Hi
  Ik was benieuwd of ik een wAistbread kon laten maken en enkele edelstenen erin. He je een site of instagram?
  Groet, Arti


Hinterlasse einen Kommentar


Bitte beachte, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen