Wat is Shea Butter?


Waar komt Royal Shea Butter vandaan?

Zoals je misschien al weet ben ik in Ghana geboren. De familie van mijn vaders kant komt uit het noorden van Ghana. Sinds ik mij kan herinneren werd Shea Butter niet alleen voor onze huid en haar gebruikt. Nee het wordt ook gebruikt om heerlijke soepjes van te bereiden of bijvoorbeeld vis te bakken.

 

Toen de familie van de vader van mijn kind op vakantie gingen naar Ghana vroegen zij aan mij wat zij voor mij konden meebrengen. Ik weet nog dat ik volmondig Shea Butter zei, wat zij erg vreemd vonden. . 'Je bent in Europa. Waarom zou je nog steeds Shea Butter gebruiken? ' vroegen zij. Zij hadden een beeld dat Shea Butter alleen voor arme mensen is. In dit artikel ontdek je alle redenen waarom ik nog steeds Shea Butter gebruik.

 

Waar wordt Shea Butter gemaakt?

In veel Afrikaanse legendes spelen vrouwen de hoofdrol. In Ghana heb je heel veel verhalen over power vrouwen. Mijn Shea Butter wordt ook door power vrouwen uit het noorden van Ghana gemaakt. Deze power vrouwen plukken de noten met hun handen die zij vervolgens kraken en grillen. Na uren lang koken komt er een olie aan de oppervlakte drijven. Dit laten ze vervolgens afkoelen totdat het een boter wordt. (Omdat ik alleen ongeraffineerde Shea Butter verkoop sla ik het proces van geraffineerde sheaboter over.

 

Boter binnen of buiten de koelkast

Mijn ex bewaarde altijd zijn boter buiten de koelkast, wat ik nooit begrepen heb…. Maar met Shea boter is het volkomen logisch. Mijn voorouders hebben tenslotte nooit een koelkast gehad. Zij bewaarden hun Shea Butter op een koele plaats. Zo blijft het jarenlang houdbaar. Ik vind het fijner om mijn shea butter op een warme plek te bewaren. Zo is mijn shea butter makkelijker smeerbaar.

 


Hinterlasse einen Kommentar


Bitte beachte, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen