Welke kruiden kan je gebruiken om te smudgen?


Alles om ons heen is energie. Wanneer je net ruzie hebt gehad in een ruimte en je komt die ruimte een paar uur later weer binnen dan voel je negatieve energie. Ook wanneer je bezoek hebt gehad. Iedereen die in je huis is geweest neemt een bepaalde energie met zich mee. Daarom is het belangrijk om regelmatig je huis ritueel te reinigen. Maar wat gebruik je daarvoor?

Smudgen of smudging is een traditie die eeuwenlang bestaat. Doordat een rookceremonie heel krachtig is, hebben verschillende culturen en religies deze geïntegreerd in hun tradities. Veel mensen die er weinig tot geen onderzoek naar hebben gedaan verkondigen dat het een inheemse traditie is. Dat is dus niet waar. Mensen gebruikte wat zij in hun omgeving konden vinden om mee te smudgen.

In Afrika is er bijvoorbeeld een overvloed aan Frankincense & Myrrh. (1 van de eerste cadeautjes van Jezus.) In Afrika wordt dus Frankincense & Myrrh gebruikt om te smudgen. In Europa werd er veel gebruik gemaakt van vervain, mugwort, juniper en mistletoe (ijzerhard, bijvoet, jeneverbes en maretak).

Wil jij meer weten over de verschillende smudges? Download direct mijn gratis smudge boek! Klik hier! 

Of ben jij benieuwd naar de verschillende soorten smudges? klik dan hier!


Dejar un comentario


Por favor tenga en cuenta que los comentarios deben ser aprobados antes de ser publicados