Overwin je angst om te duur te zijn: Cultiveer een overvloed mindset als ondernemer


Als ondernemer was ik bang om te duur te zijn. Ik dacht dat als ik mijn prijzen verhoogde, ik klanten zou verliezen en uiteindelijk failliet zou gaan. Ik bleef mijn prijzen laag houden, zelfs als ik voelde dat mijn werk veel meer waard was. Dit veroorzaakte echter veel stress en spanning in mijn leven.

Ik weet dat ik niet de enige ben die deze angst voelt. Veel van mijn klanten die hun eigen bedrijf willen beginnen, hebben dezelfde zorgen. Ze zijn bang dat als ze hun prijzen te hoog maken, ze geen klanten zullen krijgen en uiteindelijk zullen falen. Dit kan leiden tot veel twijfel en onzekerheid, wat hen kan tegenhouden om hun dromen na te jagen.

Maar ik heb geleerd dat deze angst ons alleen maar beperkt en ons niet helpt om te groeien en te bloeien. Cultiveren van een overvloed mindset kan ons helpen om deze angsten te overwinnen en ons te concentreren op onze waarde en het aantrekken van de juiste klanten.

Een van de pijnpunten die mijn klanten op dit moment hebben, is dat ze niet weten hoe ze hun waarde kunnen bepalen en hoe ze hun prijzen kunnen verhogen zonder hun klanten te verliezen. Ze willen wel meer verdienen, maar weten niet hoe ze dit kunnen bereiken.

Een andere pijnpunt is dat ze zich niet zeker genoeg voelen om zichzelf te verkopen. Ze zijn bang om te opschepperig over te komen en zijn bang dat hun klanten hen niet serieus zullen nemen als ze te veel over hun eigen vaardigheden praten.

Om deze angsten te overwinnen en een overvloed mindset te cultiveren, zijn er verschillende stappen die we kunnen nemen:

  1. Bepaal je waarde: Onderzoek wat je waard bent en hoeveel je concurrenten in rekening brengen voor vergelijkbare diensten. Door dit te doen, kun je je prijzen bepalen op basis van je waarde en niet op basis van je angsten.

  2. Verander je overtuigingen: Identificeer de overtuigingen die je beperken en vervang ze door positievere en helpende overtuigingen. Bijvoorbeeld, in plaats van te denken "ik ben te duur", kun je denken "ik ben het waard".

  3. Omring jezelf met positiviteit: Zorg ervoor dat je omringd bent door mensen die je steunen en je aanmoedigen om te groeien en te bloeien. Vermijd mensen die je naar beneden halen of je angsten vergroten.

  4. Leer jezelf verkopen: Leer hoe je jezelf kunt verkopen zonder opschepperig over te komen. Door jezelf te presenteren als een professional met waardevolle vaardigheden en kennis, kun je klanten aantrekken die bij je passen.

  5. EFT script: EFT (Emotional Freedom Technique) is een geweldige tool om beperkende overtuigingen te overwinnen. Hieronder vind je een voorbeeld EFT-script:

Begin met het beoordelen van de intensiteit van de angst op een schaal van 0 tot 10. Noteer de intensiteitsscore en laten we beginnen met het kloppen op de volgende EFT-punten, terwijl je de negatieve emoties in gedachten houdt:

Start tapping: Karate Chop: Zelfs al ben ik bang om te duur te zijn als ondernemer, accepteer ik mezelf volledig en diep en compleet. Zelfs al voel ik deze angst om te duur te zijn en klanten te verliezen, accepteer ik wie ik ben en hoe ik me voel. Zelfs al ben ik bang dat ik niet genoeg klanten zal krijgen omdat ik te duur ben, kies ik ervoor om van mezelf te houden en mezelf te accepteren.

Rondom het lichaam:

Top van het hoofd: Deze angst om te duur te zijn

Voorhoofd: De angst om klanten te verliezen

Zijkant van het oog: Deze angst om niet genoeg klanten te krijgen Onder het oog: De angst dat niemand mijn product of dienst zal kopen

Onder de neus: De angst om te falen als ondernemer

Kin: De angst om niet genoeg te verdienen Sleutelbeen: Deze angst om te duur te zijn

Onder de arm: De angst om niet succesvol te zijn

Karate Chop: Ik ben bereid om deze angst los te laten en een overvloed mindset te cultiveren Ik kies ervoor om mezelf te zien als waardevol en waardevol voor mijn klanten Ik kies ervoor om te geloven dat er genoeg klanten en geld is voor iedereen Ik ben bereid om te geloven dat ik het waard ben om betaald te worden wat ik waard ben Ik ben bereid om mijn angsten los te laten en te vertrouwen op mijn capaciteiten en waarde als ondernemer

Beoordeel nu opnieuw de intensiteit van de angst en kijk of het is afgenomen. Zo niet, herhaal het proces dan nog een keer. Onthoud dat EFT een proces is en dat het meerdere sessies kan duren om de gewenste resultaten te behalen. Herhaal dit EFT-script regelmatig en je zult merken dat je je angst om te duur te zijn als ondernemer overwint en een overvloed mindset cultiveert.

Wil je meer doen met EFT? Kijk dan op deze pagina

 

EFT Tik Punten


Laissez un commentaire


Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être affichés