Loslaten van negatieve bevallingsverhalen


Teaching my mother how to give birth
 
-Warsan Sire-
Mijn moeder is zoals heel veel Afrikaanse vrouwen een verhalenverteller. Ook wanneer het gaat om bevallen en over de geboorte, dan heeft ze heel veel te vertellen. Van mijn moeder heb ik meegekregen dat een van de gevaarlijkste dingen die een Afrikaanse vrouw kan doen, is bevallen. Op het moment dat ik dit schrijf ken ik uit mijn hoofd al drie personen die geen moeder hebben omdat moeder helaas in Ghana of in Nederland overleden is tijdens het bevallen. Ook heeft mijn oma een aantal kinderen verloren tijdens haar bevalling. Ik denk dat jij waarschijnlijk ook heel veel horrorverhalen hebt gehoord over bevalen en dat moeders doodgaan bij de bevalling. Natuurlijk doet de media daar een schepje bovenop met overdreven bevallingen waarbij de vrouw verandert in een monster die ontiegelijk veel pijn heeft. Enige wat telt in alle verhalen is dat de baby maar gezond is. En bepaalde protocollen en interventies zullen wel goed zijn want zij hebben ervoor gestudeerd. Maar is dat waar?
 
Toen ik zwanger was van mijn dochter NJ was ik totaal niet voorbereid. Mijn moeders advies was: laat het gewoon op je afkomen. Je kan niet voorbereiden op een bevalling want het pakt altijd anders uit. Dat resulteerde voor mij in een bevalling waarbij ik niet echt bewust was van wat er nou precies allemaal is gebeurd. Er werd onvoldoende (volledige) uitleg gegeven. Ik had geen idee dat ik ook iets te vertellen had en er werd mij zeker niet verteld wat de voordelen of nadelen waren van bepaalde interventies. Mijn focus was vooral ik hoop dat het allemaal goedkomt met de baby. 
 
Tien jaar later ben ik weer zwanger. Dit keer van een jongen. Deze keer heb ik besloten om NIET van mijn moeder te leren. Maar mijn eigen positieve geboorte verhaal te creëren. Momenteel is er zoveel focus op wat er allemaal mis kan gaan waardoor angst en geboorte een normaal fenomeen is geworden.
 
Ik heb besloten om alle angsten, overtuigingen en horrorverhalen los te laten met betrekking tot bevallen. En mezelf mentaal te resetten met betrekking tot dit onderwerp. Want ik heb gemerkt dat alle negatieve overtuigingen, angsten en horrorverhalen mij negatief hebben beïnvloed. Als jij jezelf hierin kan vinden dan wil ik jou uitdagen om mee te doen met mijn Emotional Freedom Technique (EFT) sessie die vrijdag om 20.00 uur live gaat. Wij gaan samen alles loslaten wat we voelen, denken en weten over geboorte en bevalling. We gaan oude gedachten vervangen door positieve affirmaties. EFT is een manier om je brein te herstellen en te resetten. Je gaat merken dat stress en angst verminderd worden. Ben jij klaar om volledig verantwoordelijkheid te nemen over jouw eigen (geboorte) verhaal? Koop je smudge en ga direct naar mijn YouTube kanaal en ontdekt nog meer filmpjes.

发表评论


请注意,评论必须在发布之前获得批准