Ontdek de Geheimen van Succesvol Ondernemen: hoe je jouw Mindset en Moneymindset transformeert met EFT!


Vraag: Hoi Sanaah, Ik hoop dat het goed met je gaat. Ik kwam net jouw blog tegen en ik dacht dat jij me misschien zou kunnen helpen of me in de juiste richting zou kunnen wijzen. Ik zit namelijk met een probleem waar ik niet uit kom. Het is zo dat ik veel geld uitgeef, maar het lijkt nooit terug te komen. Ik bouw niets op, ondanks al mijn inspanningen. Bijvoorbeeld, ik start bedrijven, maar waarvoor eigenlijk? Het kost me alleen maar een hoop geld en ik krijg er niets voor terug. Of ik probeer te sparen, maar waarom eigenlijk? Elke maand moet ik mijn spaargeld weer uitgeven omdat ik te weinig geld heb. Waar ligt dit aan? Het ligt niet aan mijn vermogen om met geld om te gaan, want ik kan goed budgetteren. Het ligt ook niet aan het feit dat ik niet van geld uitgeven kan genieten, want geloof me, dat kan ik zeker. En het ligt ook niet aan het feit dat ik denk dat ik het niet waard ben om geld te ontvangen, want dat geloof ik wel. Dus er moet iets mis zijn met de manier waarop ik geld ontvang, anders zou ik wel rendement zien op mijn investeringen. Ik probeer te focussen op wat ik wél heb. Maar hoe meer ik dat doe, hoe minder ik lijkt te ontvangen. Het is best verwarrend, vind je niet? Ik probeer bewust negatieve gedachten te negeren en positief te denken. Weet jij misschien wat ik verkeerd doe?

Mijn antwoord: Wat ontzettend moedig en leuk dat je me een bericht stuurt naar aanleiding van mijn blog. Het ondernemerschap is echt een waanzinnige reis, en het is een van de redenen waarom ik ''Quantum leap into your: Goddess CEO Picnic'' ben begonnen. Het is namelijk zo dat er niet veel wordt gesproken over het belang van mindset bij het ondernemen. Wanneer je een cursus koopt, merk je dat er vaak maar 10% of zelfs maar 5% gaat over mindset, en de rest draait om strategie. Maar niemand vertelt je wat ze hebben moeten doorstaan om te komen waar ze nu zijn.

Ondernemen gaat namelijk veel verder dan alleen maar een strategie hebben. Het is een weerspiegeling van hoe je in het leven staat. Als het goed met jou gaat, als je je goed voelt, dan straalt dat ook uit in je bedrijf. Je zult merken dat je dan ook mensen aantrekt die bij jou passen. Maar als je je minder goed voelt, merk je dat dingen moeizamer gaan, en dat weerspiegelt zich ook in je bedrijf. Ik denk dat veel van ons zijn begonnen met ondernemen omdat ons een bepaald beeld is voorgespiegeld waarin ondernemen gelijk staat aan vrijheid. Maar dat is een leugen. Ondernemen kan juist betekenen dat je nog meer uren werkt dan je ooit had gedacht, als je het niet goed aanpakt.

Je geeft aan dat je veel geld investeert, maar teleurstellend genoeg zie je geen rendement. Je voelt de teleurstelling dat het geld verdwijnt, teleurstelling omdat je niet bent waar je wilt zijn, en teleurstelling dat hoe meer je doet, hoe minder je eruit lijkt te halen. Dat heeft ook weer te maken met je mindset. Soms moet je doorgaan, ook al zie je nog geen rendement. Het is alsof je een Tesla-auto aan het bouwen bent in je garage. Je ziet andere mensen met auto's rondrijden, maar jouw auto blijft in de garage. Je durft hem uiteindelijk niet te verkopen, en dat straal je ook uit wanneer je erover praat. Want ja... Je hebt al zoveel tegenslagen gehad met auto's. Hierdoor komt de auto nooit uit de garage. En diep van binnen voelt dat veilig.

Het is belangrijk om te geloven in je product en er volledig achter te staan. Je moet erin geloven dat je auto kan rijden, maar ook dat jouw specifieke auto de moeite waard is om de garage te verlaten. Soms is het product nooit helemaal af, en dat kan twijfel veroorzaken. Je vertelt mensen vol trots dat je auto te koop is, maar de reactie die je krijgt is waarschijnlijk niet zoals je had verwacht, en dat maakt je verdrietig.

Het starten van een bedrijf vereist soms een lange adem. Het is een energetische reis waar weinig over wordt gesproken en waar niemand echt onderwijs in geeft. Het gaat om het vinden van balans tussen mindset, strategie en actie. Het is belangrijk om negatieve gedachten te erkennen en er iets aan te doen, in plaats van ze te negeren. Pas wanneer je problemen erkent, kun je ze oplossen en verder groeien.

Een benadering die jou kan helpen bij het aanpakken van de negatieve gedachten en blokkades die je ervaart, is Emotional Freedom Techniques (EFT). EFT is een vorm van emotionele acupunctuur waarbij je zachtjes op specifieke meridiaanpunten klopt terwijl je je richt op de negatieve emoties of overtuigingen die je wilt loslaten.

Door EFT toe te passen, kun je de emotionele lading verminderen die gepaard gaat met je negatieve gedachten over geld, gebrek aan rendement en teleurstelling. Het kan je helpen om beperkende overtuigingen te doorbreken en een positievere mindset te ontwikkelen. Kom 30 september naar mijn picknick.

Ik hoop dat deze inzichten je helpen om jouw situatie beter te begrijpen en stappen te zetten naar het bereiken van de gewenste resultaten. Blijf geloven in jezelf, blijf leren en groeien, en geef niet op. Je bent op weg naar succes!

Liefde en licht!

Shida


发表评论


请注意,评论必须在发布之前获得批准