Van schaarste naar overvloed: het cultiveren van een overvloedige mindset


Laat me je vertellen over een moment in mijn leven waarin ik de waarde van mindset leerde kennen. Ik was net aangenomen voor een nieuwe baan en was dolgelukkig dat ik eindelijk werk had gevonden als alleenstaande moeder. Maar toen ik hoorde wat mijn salaris zou zijn, was ik teleurgesteld. Het was bijna hetzelfde als wat ik verdiende in mijn vorige baan.

Ik besprak het met mijn moeder en zij zei dat ik blij moest zijn dat ik een baan had gevonden en het gewoon moest accepteren. Misschien kon ik in de toekomst doorgroeien. Maar toen ik het aan mijn man vertelde, zei hij meteen: "Vrouw, je moet een bericht sturen en zeggen dat je het niet voor dat bedrag gaat doen."

Ik was bang dat ze me zouden afwijzen en iemand anders zouden aannemen omdat ik te duur zou zijn. Maar mijn man zei dat ik zoveel ervaring had en dat ze gek zouden zijn om mij te laten gaan. Dus ik stuurde het bericht waarin ik zei dat ik blij was met de functie, maar dat de beloning tegenviel. En dat ik daar graag over wilde praten.

Lang verhaal kort, ik kreeg een loonsverhoging. En nu ik erop terugkijk, besef ik dat het allemaal om mindset gaat. Mijn moeder is grotendeels in Ghana opgegroeid en heeft het idee van schaarste en beperkte middelen en kansen. Ik had dat onbewust van haar overgenomen en wilde niet onderhandelen. Maar mijn man heeft een overvloed-mindset en zei dat er genoeg werk is en dat ik voor mezelf op moest komen.

Dus, hoe cultiveer je een overvloed-mindset als het gaat om geld? Hier zijn enkele tips:

  1. Wees dankbaar: Richt je aandacht op wat je al hebt en waardeer het. Wanneer we dankbaarheid beoefenen, zien we vaak meer mogelijkheden en kansen.

  2. Wees moedig: Stap uit je comfortzone en probeer nieuwe dingen. Angst kan ons vaak verlammen en ons laten denken dat er niet genoeg is. Maar als we ons openstellen voor nieuwe ervaringen, vergroten we ons vermogen om te groeien en te bloeien.

  3. Wees positief: Richt je aandacht op wat goed gaat en wat je wilt bereiken, in plaats van te focussen op wat er misgaat. Dit kan ons helpen om te denken in termen van kansen en mogelijkheden, in plaats van beperkingen.

  4. Wees creatief: Zoek naar manieren om nieuwe oplossingen te vinden en laat je niet beperken door de beperkingen van anderen. Creativiteit kan ons helpen om nieuwe manieren te vinden om te krijgen wat we willen en nodig hebben.

  5. Wees liefdevol: Richt je op het delen van overvloed en geef waar je kunt. Wanneer we ons richten op het geven en delen van wat we hebben, komt er vaak meer terug naar ons toe.

Cultiveren van een overvloed mindset kan helpen om positiever te denken en meer kansen en mogelijkheden te ontdekken. Door dankbaarheid te beoefenen, je te concentreren op mogelijkheden, jezelf te omringen met positiviteit, zelfbewustzijn te ontwikkelen en meditatie en dankbaarheid te beoefenen, kun je deze mindset verder ontwikkelen. Dit kan helpen om een succesvolle en vervullende toekomst te creëren, niet alleen voor jezelf, maar ook voor de gemeenschap.

Luister nu naar mijn podcast en ontdek hoe je jouw mindset kunt transformeren en meer overvloed in je leven kunt aantrekken! Deze maand hebben we het specifiek over geld en het belooft bijna een mini-mindsetcursus te worden. Mis het niet en abonneer je vandaag nog!

 


发表评论


请注意,评论必须在发布之前获得批准