Alles wat je moet weten over Waistbeads


In dit artikel zal ik de meest gestelde vragen beantwoorden. Je wilt weten wat de historische betekenissen zijn van Waist beads? Waar je Waist Beads kan kopen in Nederland? Wat moet je doen wanneer mijn waisteads stuk zijn gegaan? En of waist beads cultural appropriation is. 
 
Mijn naam is Rashida van handmade Bysanaah. Ik ben in Ghana geboren en ik krijg eigenlijk sinds ik me kan herinneren Waist beads om mijn heupen. Waist beads is een traditie dat vaak in West Afrika voorkomt. De verschillende stammen in Afrika geven allemaal
 een andere betekenis aan Waist beads. Dit artikel is geschreven vanuit mijn Ghanese & Togolese achtergrond. De betekenis van waistbeads kan bijvoorbeeld in Oeganda compleet anders zijn. Met dit artikel vertegenwoordig ik niet alle landen in Afrika. Ik vertel wat ik vanuit huis heb meegekregen met betrekking tot Waist Beads. 
 Waistbeads Foto
 
Waarom draag ik waist beads? 
In dit artikel bespreek ik de geschiedenis van waistbeads. Ik heb eigenlijk nooit verteld waarom ik het ben gaan dragen. Er is ooit een fase in mijn leven geweest dat ik mijn waist beads heb afgedaan, omdat andere vrouwen dat niet hadden. Ik wilde heel graag
 ‘’gewoon’’ zijn. Ik merkte op dat moment dat ik me opeens heel erg kaal voelde. Het is grappig want de waist beads voel je niet eens op je heupen zitten. Maar zonder voelde ik me gewoon leeg. Het dragen van waist beads is een eeuwen oude traditie die van generatie op generatie wordt gedragen. In de Ghanese cultuur geloven we ook dat het voor zorgt dat je een zandloper figuur krijgt. Waist beads zou je vrouwelijker moeten maken. En ik moet zeggen dat wanneer ik mijn waist beads draag dat ik me sexy voel. Ik voel me vrouwelijker en de waist beads zijn voor mij een reminder van mijn innerlijke Godin. Dit symbool van sensualiteit heeft mij echt geleerd om mijn lichaam te omarmen. Dat is een reden waarom ik erover ben gaan schrijven. Ik gun iedereen dat fijne gevoel van sensualiteit en zelf-liefde. Want je draagt een waist beads alleen voor jezelf. Alleen de persoon die het waard is om je naakt te zien heeft de eer om je waistbeads te zien. Want de waist beads heeft voor mij gezorgd dat ik mijn eigen schoonheid nog meer heb leren waarderen. Al helemaal nadat ik moeder ben geworden. 
Hoeveel Waist beads mag ik dragen? 
Je kan zoveel waistbeads dragen als je maar wilt. Wat ik geweldig vindt aan waistbeads is dat je het niet voelt zitten. Dus je kan er zoveel als je maar wilt dragen zonder dat het zwaar wordt.
 
Krijg ik van waist beads een mooier figuur? 
In de Ghanese cultuur geloven we dat je doormiddel van Waist beads een mooier figuur krijgt. Waist beads kunnen je helpen met zelf-liefde. Je gaat merken dat jij je eigen figuur meer gaat waarderen en mooier gaat vinden.
Mogen alleen Ghanese vrouwen Waist beads dragen? 
Nee, iedereen die zich als vrouw identificeert mag waist beads dragen. Waist beads worden cultural appropriation (culturele toe-eigening) wanneer je het draagt zonder onderzoek te doen. En zonder respect voor de Afrikaanse cultuur.
Kan ik met mijn Waist Beads naar de sauna? 
De Waistbeads worden van glas gemaakt. Dat betekend dat het heel goed tegen hitte kan. Het kan wel zo zijn dat door heel veel hitte en water dat je touwtje wat zwakker wordt. Ook kan er sprake zijn van kleurverschil.
Hoe maak je traditionele waistbeads vast? 
Je maakt je waistbeads vast met een dubbele knoop. 
 
Hoe krijg ik mijn waist beads los?
Door de knoop los te maken
Mijn waist beads zijn kapot. Wat nu? 
 
Door je dagelijkse leven is het heel normaal dat je waistbeads stuk gaan. Je kan ergens blijven haken, je waistbeads per ongeluk kapot trekken of je waistbeads zijn bijvoorbeeld te straks komen te zitten.  Het is niet mogelijk om je kralen naar mij op te sturen. Vooral omdat je waistbeads 24/7 draagt heeft het jouw energie. Het is alsof je aan mij vraagt of jij je gedraagde ondergoed aan mij kan geven. Wat je wel kan doen is twee waistbeads aan elkaar vastbinden. Of gewoon accepteren dat jij je doel hebt behaald en
 toe bent aan een nieuwe fase in je leven. Je kan nieuwe waist beads kopen. 
 
Kan ik Waist Beads dragen tijdens mijn zwangerschap? 
 
Traditioneel gezien worden Waistbeads niet gedragen tijdens de zwangerschap. We geloven dat je buik alle ruimte nodig heeft om te kunnen groeien. Persoonlijk heb ik wel een Waistbeads geknoopt tijdens mijn zwangerschap. Voor mij was het een symbool van een
 nieuwe fase in mijn leven. Ik heb tijdens mijn zwangerschap een Waistbeads om gedaan met Rosequartz zodat er bij mijn buik altijd een energie van liefde is. Waar je ook voor kiest doe wat goed voelt en doe het altijd in samenspraak met je gynaecoloog en/of verloskundige. 
 
Kan Ik waistbeads gebruiken om af te vallen? 
 
Waistbeads is een geweldig middel als jij je gewicht wilt bijhouden zonder een weegschaal. Wanneer ik veel sport kom ik aan in spieren. Waardoor mijn weegschaal aangeeft dat ik zwaarder ben in plaats van dat ik afval.  Met een waistbeads kan je beter bijhouden hoeveel centimeters je kwijt bent. Want als je waist beads omhoog gaat dan kom je aan. Als het naar beneden valt dan ben je afgevallen.
 
Waar worden waist beads van gemaakt? 
 
Een klant stuurde mij een boze bericht: hoe durfde ik mijn waist beads zo te verkopen. Het is niet eens af. Er zit niet eens een sluiting op. Ze was heel erg teleurgesteld. Ik was hier natuurlijk heel erg van geschrokken. Enige wat ik wil doen is mijn verhaal
 en mijn cultuur delen met heel veel vrouwen. Ik geloof dat er zoveel kennis en zelf-liefde aanwezig is in de Afrikaanse tradities. Daarom vind ik het belangrijk om duidelijk te maken dat ik alleen traditionele Waist Beads verkoop. Dat houdt in dat ze een stukje
 draad wordt gemaakt en dat je ze niet meer af doet, tenzij je het natuurlijk knipt. Je maakt je Waist Beads vast door er een knoop in te leggen. Je draagt het dus 24/7.
 
Wat zijn de betekenis van de kleuren? 
 
Ik ben een verhalen verteller. Verhalen vertellen zit in mijn bloed. Je hebt vast wel gemerkt dat binnen de Afrikaanse cultuur niets zomaar is. Zo vertellen we een verhaal met ons haar, dans, symbolen en ook door
middel van kleuren. Zo hebben kleuren ook een betekenis. Ik geloof daarom ook dat wanneer je een waist beads aanschaft dat je niet je lievelingskleur moet kiezen. Kies de Waist Beads waar je als eerst tot aangetrokken
 voelt. Waarschijnlijk heb je die kleuren nodig in je leven. Laat je innerlijke Godin de Waist Beads uitzoeken. De meest voorkomende waist beads kleuren zijn:
 
Wit: zuiverheid & licht 
 
Zwart: kracht, bescherming 
Geel: vreugde, wijsheid, energie 
 
Goud: rijkdom & macht 
Groen: natuur, vruchtbaarheid, voorspoed 
Rood: passie, moer, strijder
 
Oranje: moed, creativiteit, plezier 
Roze: jeugdigheid, liefde, schoonheid 
 
Bruin: stabiliteit en aarde 
 
Paars: spiritualiteit, wijsheid, koninklijk 
Blauw: trouw & loyaliteit 
Turkoois: Communicatie 
Betekenis kristallen
Ook de kristallen hebben betekenissen. Ik zal alleen de betekenis van de meest verkochte waist beads benoemen.
 
Rozenkwarts: steen van (zelf)liefde 
Aventurijn: voorspoed, geluk en voorspoed 
Kan ik waistbeads in Nederland kopen? 
Op deze site kan je verschillende soorten waist beads vinden. De waist beads worden in Ghana, Togo en in Nederland met heel veel liefde gemaakt.
Heb jij nog een vraag die ik nog niet beantwoord heb. Stuur mij alsjeblieft een bericht! Dan kan naar rashida@bysanaah.nl

Hinterlasse einen Kommentar


Bitte beachte, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen