Effectiviteit van self-care EFT in groepsverband


Zelfliefde en self-care zijn belangrijke aspecten van ons welzijn. Het gaat om het vinden van manieren om onszelf te waarderen, goed voor onszelf te zorgen en ons lichaam en geest te voeden. Een van de manieren waarop we jou kunnen ondersteunen bij je zelfliefde en self-care reis, is door het beoefenen van Emotional Freedom Technique (EFT).

EFT is een eenvoudige, maar krachtige techniek die kan helpen bij het verminderen van angst, stress, fysieke pijn en andere emotionele problemen. Door het kloppen van de EFT-punten op het lichaam, terwijl je je concentreert op de emotie of het probleem dat je wilt aanpakken, kun je emotionele blokkades vrijmaken en de energiestroom in je lichaam herstellen.

Maar EFT is niet alleen effectief als het gaat om het omgaan met specifieke problemen. Het kan ook helpen bij het bevorderen van zelfliefde en self-care. Hier zijn enkele manieren waarop EFT kan bijdragen aan een gezonde relatie met jezelf:

  1. Het helpt je om emotionele blokkades vrij te maken: Wanneer we vastzitten in bepaalde emoties, kan dit ons vermogen om van onszelf te houden belemmeren. EFT kan je helpen om deze blokkades vrij te maken en jouw emoties te laten stromen, waardoor we je lichter en meer in contact met jezelf voelt.

  2. Het vermindert stress: Stress kan je vermogen om voor jezelf te zorgen ondermijnen. Door EFT te gebruiken om stress te verminderen, kan je meer ontspannen voelen en beter in staat zijn om tijd te nemen voor zelfzorg.

  3. Het bevordert zelfcompassie: EFT kan je helpen om jezelf op een dieper niveau te verbinden met je emoties en je innerlijke wereld. Dit kan je helpen om meer begripvol en liefdevol te zijn voor jezelf, zelfs als we door een uitdagende tijd gaan.

  4. Het helpt je om je beter te voelen: Door EFT te gebruiken om je emotionele welzijn te verbeteren, voel jij je in het algemeen beter en meer in balans. Dit kan je motiveren om beter voor jezelf te zorgen en te investeren in je welzijn.

Al met al kan EFT een waardevol hulpmiddel zijn bij het bevorderen van self-care en zelfliefde. Het kan je helpen om je emotionele welzijn te verbeteren en je in staat stellen om beter voor jezelf te zorgen. Als je geïnteresseerd bent in het ontwikkelen van je EFT-vaardigheden en het bevorderen van je zelfliefde en self-care, overweeg dan om deel te nemen aan een wekelijkse EFT-groep.

Hoewel 1-op-1 EFT-sessies zeer effectief kunnen zijn, zijn er verschillende voordelen aan het deelnemen aan wekelijkse EFT-sessies in een tribe:

  1. Kosten: Wekelijkse EFT-sessies in mijn groep zijn over het algemeen voordeliger dan individuele sessies, waardoor het financieel haalbaarder is om regelmatig EFT te blijven beoefenen.

  2. Ondersteuning: In mijn wekelijkse EFT-groep krijg je de kans om te communiceren met andere deelnemers en te delen wat je hebt meegemaakt en geleerd. Dit kan je helpen om een ondersteunende en veilige gemeenschap op te bouwen, wat een belangrijk onderdeel kan zijn van je genezingsproces.

  3. Diversiteit: Met mijn wekelijkse EFT-groep is een gevarieerde groep mensen met verschillende achtergronden, ervaringen en uitdagingen. Dit leidt tot een diverse en creatieve uitwisseling van ideeën en een verrijking van je EFT-proces.

  4. Oefening: Een wekelijkse EFT-sessie geeft je de mogelijkheid om regelmatig te oefenen en te groeien in je EFT-vaardigheden. Je kunt de techniek op een dieper niveau begrijpen en meer vertrouwen ontwikkelen in je eigen vermogen om EFT te beoefenen.

Kortom, deelname aan wekelijkse EFT-sessies in een groep biedt veel voordelen en kan een effectieve manier zijn om regelmatig EFT te beoefenen en je emotionele welzijn te verbeteren. Sluit je daarom direct aan bij mijn EFT Tribe!


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published