Lees dit als je onzeker bent over je moederlichaam


Ik vertelde voor het eerst hard op aan Gabrielle Koster dat ik mijn Youtube kanaal niet ben begonnen, omdat ik momenteel niet blij ben met hoe ik eruit zie. Terwijl ik die woorden hardop aan het uitspreken was dacht ik'' Shida, hier zou je een EFT filmpje over kunnen maken''. You are not the only one die niet altijd blij en gelukkig is met haar lichaam. En zo geschiedde.
 
 In deze blog wil ik met jou delen wat mij constant helpt om van mijn mom body te houden. Want ook ik maak af en toe downs mee die mij beperken in mijn leven. Dat is heel erg zonde. Gelukkig laat ik me niet altijd leiden door mijn onzekerheid. Want dan was ik bijvoorbeeld nooit Bysanaah.nl begonnen en heb ik jou en meer dan 5000 vrouwen nooit kunnen helpen met Self-care tools.
 
Heb jij ooit iets niet gedaan omdat je op dat moment niet blij bent met je lichaam? Lees dan verder want dan is deze blog perfect voor jou!    
 
Wanneer het gaat om black culture dan kan het best toxic zijn. Ik dacht eerst dat het iets Ghanees was dat wanneer je een oom of tante tegenkomt hij/zij jou groet met :''OMG wat ben jij dik geworden''. Of ''vroeger was je zo mooi nu heb jij je zelf verpest''(Yes I actually heard this one). Deze ‘’begroetingen’’ maakte mij heel erg onzeker.
 
Ik vertelde dit aan mijn vriend en aan mijn vriendinnen. De mensen om mij heen gaven aan dat wanneer ze naar mij keken niet een lichaam zagen, maar een mooi liefdevol mens. Hierdoor vonden ze het moeilijk om te zien of ik aangekomen ben, of was afgevallen. En als ik wel was aangekomen of afgevallen was dat alleen belangrijk als ik er blij mee ben.
Ook ik kijk naar de mensen om mij heen met liefdevolle ogen. Ik zie hun ziel en ik was zeker niet gefocust op hun lichaam. Waarom zou ik me dan bezig houden met de onzekerheden van andere mensen. Omdat zij gewicht belangrijker vinden dan liefde betekende dat niet dar ik hetzelfde moest doen.
 
Ik heb besloten om naar mezelf te kijken met liefdevolle ogen. En niet met kritische ogen van onzekere mensen. Het is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Deze self-care tools helpen mij nog steeds wanneer ik mij down voel.
 
 
 
Tip  1 Energetisch loslaten
 
Alles is energie. Zelfs woorden dragen een bepaalde energie met zich mee. Toen ik te horen kreeg dat ik mezelf had verpest omdat ik voller ben geworden hadden deze woorden zeker impact. Achteraf besef ik dat deze woorden een manifestatie zijn van de onzekerheden die ik dagelijks met mij meedroeg. Het was een manifestatie van de negatieve woorden die ik gebruikte om over mezelf te praten. Onze ego is constant opzoek naar een manier om ons gelijk te geven.
Wanneer ik bijvoorbeeld te horen kreeg dat ik knap of mooi ben. Kwam dat niet binnen. Omdat het niet resoneerde met mijn ego. De negatieve woorden daarin tegen maakte wel een impact omdat het klopt met wat mijn ego van mij dacht. Daarom is het tijd voor nieuwe energie!
 
Een self-care tool die je hiervoor kan gebruiken is Dragon’s blood smudge. Dragon’s blood smudge kan je helpen door bescherming, wijsheid, kracht en liefde aan te trekken. Hierdoor voel je je zekerder en is het makkelijker om keuzes te maken. Een ander voordeel is dat Dragon’s blood smudge slechte vibes verwijdert zodat je eindelijk kunt ontspannen.
 

Hoe gebruik je Dragon's blood smudge? Gebruik een smudge shell om je smudge te verbranden. We hebben een abalone schelp, sint-jakobsschelp om je daarbij te helpen. Een schelp staat voor het element water, lucht voor rook, de kruiden voor aarde en het verbranden van de kruiden voor vuur. Hierdoor krijg je verbinding met de vier elementen en kom je dichter bij de natuur. Vergeet niet je ramen te openen zodat je slechte energieën kunt verdrijven en nieuwe energieën kunt aantrekken. Gun jezelf een leven vol positieve energieën, kracht en wijsheid! Haal vandaag nog je Dragon's Blood smudge stick. 

 

Tip 2 Waistbeads 

Soms hebben we een liefdevolle herinnering nodig dat het oke is om van je lichaam te houden. Een gemakkelijke en leuke manier is doormiddel van waistbeads. Waistbeads draag je voor jezelf en niet voor een ander. Traditioneel gezien mag alleen je partner je waistbeads zien, omdat een waistbeads vol zit met je eigen liefdevolle energie en intentie. Zoals bijvoorbeeld een rode waistbeads. De chakra kleur rood heeft betrekking op zelfbewustzijn. Dat wil zeggen dat je meer bewust bent over jezelf als mens op deze planeet. De kleur rood in deze waistbeads bevorderd je passie, spontaniteit, zelfverzekerdheid en moed. Klik hier om te ontdekken welke waistbeads perfect bij je intenties passen.

 
 
Tip 3 Emotional Freedom Technique
 
Emotional Freedom Technique. EFT ook wel kloptechniek genoemd, is een vorm van psychologische acupressuur gebaseerd op de oude principes van acupunctuur. In plaats van naalden in je lichaam stoppen combineert EFT zacht tikken op belangrijke acupunctuurpunten terwijl je concentreert op pijn, stress, ongemakkelijke emoties, paniekaanval, herinneringen, verlangen of andere problemen.  
 
EFT is een therapievorm die het lichaam helpt zichzelf opnieuw in balans te brengen en de genezing te versnellen. Disbalans in het lichaam zorgt bijvoorbeeld voor ziekte, pijn in je lichaam,  angst, woede, etc. EFT brengt het energiesysteem in balans en helpt psychologische stress en fysieke pijn te verlichten.
 
EFT is eenvoudig aan te leren en toe te passen. Daarom wordt het graag door therapeuten gebruikt. Terwijl jij je concentreert op een probleem dat je wilt loslaten, worden affirmatie- en herinneringszinnen herhaald terwijl je met je vingers op verschillende acupressuurpunten op je lichaam tikt. Resultaat heb je al bereikt binnen een paar minuten. Ben je benieuwd hoe dit jou kan helpen? Ga direct naar dit filmpje en vind daar mijn transformerende EFT video.
 

 Tip 4 Kristallen

Een fijne manier om je energie te veranderen is doormiddel van kristallen. Mijn favoriet hiervoor is Zwarte Onyx. Zwarte onyx is zowel emotioneel als lichamelijk een hele krachtige steen. Deze magische steen kan je zelfvertrouwen en moed versterken. Ook kan het je helpen om stabiliteit te creëren door je te helpen gronden. Vooral wanneer je (net) moeder bent geworden. Tijdens deze emotionele tijd kan het je helpen om oude emotionele wonden en verdriet los te laten.  Voor de eerste 6 inschrijvingen van mijn wachtlijst van Mom Tribe heb ik een mooie Onyx ketting .Schrijf je direct in voor deze magische wachtlijst. 


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published