Meest gestelde vragen over waistbeads


Geschiedenis van waist beads 
Als je mij een tijdje op social media volgt dan heb ik het regelmatig over mijn voorouders en waistbeads. Het dragen van waistbeads is een traditie die teruggaat tot de oudheid. Ze worden geassocieerd met de culturen van West-Afrika, waar ze worden gedragen door vrouwen uit verschillende etnische groepen, zoals de Ewe, Ga, Yoruba, Ashanti en Fon.
In mijn cultuur wordt waistbeads gebruikt als een teken van vruchtbaarheid en seksualiteit. Ze worden ook gedragen als onderdeel van spirituele rituelen en als symbool van bescherming en kracht. Waistbeads worden vaak op specifieke manieren gedragen, met bepaalde kleuren en materialen die symbolen voor specifieke dingen, zoals zegen, rijkdom of verlangen en liefde. 
Met de slavernij werden waistbeads naar de Cariben en de Verenigde Staten gebracht. Daar bleven ze een belangrijk onderdeel van de Afrikaanse culturele traditie en werden ze door de slaven en hun nazaten gedragen als symbool van verzet en trots.
Tegenwoordig worden waistbeads in verschillende delen van de wereld gedragen, niet alleen door Afrikaanse vrouwen, maar ook door vrouwen uit andere culturen. Ze worden vaak gedragen als mode-accessoire of als onderdeel van spirituele of religieuze praktijken, en ze blijven een belangrijk symbool van vrouwelijkheid, kracht en bescherming.
Omdat het dragen van waistbeads een super mooie traditie is van mijn voorouders. Heb ik besloten om alleen traditionele waist beads te verkopen. Deze waist beads worden met liefde handgemaakt in Ghanan en Togo en worden met een draadje vastgeknoopt. 
Hoe maak je traditionele  waistbeads vast? 
Ten eerste gefeliciteerd met je nieuwe waistbeads!!! Er zijn verschillende manieren om waistbeads te knopen. Dit is afhankelijk van je eigen voorkeur en je persoonlijke stijl. In dit filmpje leg ik stap voor stap uit hoe je het beste waistbeads kan knopen. Ook heb ik speciaal voor jou een omschrijving gemaakt hoe je eenvoudig waistbeads knoopt.
Spreek een intentie uit.
  1. Meet de omvang van uw taille of heup. Houd er rekening mee dat de waistbeads comfortabel moeten zitten, zodat je ze gemakkelijk kunt dragen.

  2. Knip het touwtje op de gewenste lengte. Houd er rekening mee dat je het touwtje iets langer moet knippen dan de omvang van je taille of heupen, zodat het touwtje comfortabel om je middel past.

  3. Maak het andere uiteinde van het touwtje vast aan het eerste uiteinde. 

  4. Knip het overtollige touw weg en je bent klaar!

Worden Waistbeads gebruikt om af te vallen? 
Ja, sommige vrouwen gebruiken waistbeads als hulpmiddel bij het bewaken van hun gewicht en als motivatie om af te vallen. Het idee is dat de kralen op de taille sneller aanspannen en strakker aanvoelen als het gewicht toeneemt, waardoor jij je bewust wordt van je gewicht en de noodzaak om op te letten. Anderen gebruiken waist beads om te vieren als ze hun doelen hebben bereikt.
Echter, het is belangrijk op te merken dat waistbeads geen magische oplossing zijn voor gewichtsverlies. Ze kunnen wel als motivatie en reminder dienen, maar om echt gewicht te verliezen, is een gezonde en evenwichtige leefstijl, waaronder regelmatige lichaamsbeweging en een gezonde voeding, noodzakelijk.
Worden de Waist beads in Nederland gemaakt? 
De waistbeads worden in Ghanan en Togo gemaakt. Dit heb ik gedaan zodat ik ook de vrouwen daar kan steunen. Ik gelood dat mijn waistbeads daardoor met extra liefde worden gemaakt. 
Waar kan ik Waistbeads kopen in Nederland? 
Je kan Waist beads hier bij mij kopen. De waistbeads worden vanuit Den Haag verzonden.
 
Kunnen de waist beads mij helpen met zelfliefde? 
Waistbeads kunnen zeker een rol spelen in het bevorderen van zelfliefde. Veel vrouwen dragen waistbeads als een symbool van self-care en self-love en een manier om zichzelf te waarderen en te eren. Het dragen van waistbeads kan een gevoel van kracht, schoonheid en waardigheid geven en kan helpen bij het bouwen van een positieve zelfbeeld en het bevorderen van zelfliefde.
Bovendien kunnen waistbeads ook een manier zijn om emoties en gevoelens uit te drukken. Bepaalde kleuren en materialen kunnen betekenis hebben en symbolisch zijn voor verschillende aspecten van het leven, zoals liefde, kracht, overgave en spirituele groei.
Waistbeads kunnen een hulpmiddel zijn bij het bevorderen van zelfliefde, maar het is ook belangrijk om andere aspecten van uw leven aan te pakken, zoals het werken aan gezonde relaties, het uitvoeren van zelfzorg en het volgen van uw passies en doelen. Ik kan je daarbij helpen. Klik hier als jij je Selflove Warrior wilt omarmen.
 
Welke affirmaties kan ik gebruiken bij het dragen van Waistbeads?
Wil je de waistbeads dragen als een vorm van zelfliefde? Dan kunnen deze affirmaties jou helpen. Affirmaties zijn krachtige uitspraken die je kunt gebruiken om jezelf positieve boodschappen te geven en je gedachten en overtuigingen te beïnvloeden. Hier zijn enkele affirmaties die specifiek gericht zijn op het bevorderen van zelfliefde. Spreek ze uit terwijl je in de spiegel naar jezelf kijkt.
 
❤️ ''Ik ben mooi."
❤️ "Ik kies ervoor om mijn unieke schoonheid en sensualiteit te omarmen."
❤️ "Ik ben sterk, intelligent en waardevol."
❤️ "Ik kies ervoor om elke dag trots op mijn lichaam te zijn."
❤️ "Ik accepteer en houd van mijn verlangens en seksualiteit."
❤️ "Ik kies ervoor om zelfverzekerd."
❤️ "Ik ben blij met wie ik ben en wat ik te bieden heb."
❤️ ''Ik verdien liefde en geluk."
❤️ "Ik ben waardig en waardevol, ongeacht mijn fouten en uitdagingen."
❤️ "Ik ben dankbaar voor mijn kracht en energie.''
❤️ "Ik ben oprecht en respectvol naar mezelf."
❤️ "Ik ben vrij om te zijn wie ik ben en te doen wat ik wil."
Mogen alleen afrikanen of mensen van kleur waistbeads dragen?
In mijn vorige blog heb ik het uitgebreid gehad over Cultural appropriation, ook wel culturele toe-eigening genoemd. Cultural appropriation verwijst naar de adoptie van elementen van één cultuur door leden van een andere cultuur, vaak op een manier die ongevoelig of minachtend is voor de oorspronkelijke cultuur.
Wanneer het gaat om Waist beads, is het belangrijk om de culturele en historische betekenis te weten.  Dat je hier bent en dit leest, laat zien dat jij het belangrijk vindt om onderzoek te doen, zodat je zo een sociaal bewuste keuze kan maken. I love That!!! Alleen samen kunnen we het Imago van Ghana & Togo, maar vooral ook Afrika verbeteren.
Daarom wil ik je adviseren om je waistbeads bij een Afrikaanse ondernemer te kopen( of een ondernemer van de Afrikaanse diaspora. Ook als je ervoor kiest om het niet bij mij te kopen). Het is belangrijk dat de Afrikaanse diaspora liefde en steun ontvangt.          
Zie jij je vraag er niet tussen staan? Stuur mij een bericht! Dat kan via Instagram maar ook op facebook.                                                                                                                                            

Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published