5 redenen waarom Emotional Freedom Technique (EFT) een game changer is voor emotioneel welzijn


Als het gaat om het verzorgen van onze gezondheid, besteden we vaak veel aandacht aan fysieke oefeningen, gezonde voeding en een goede nachtrust. Maar wat vaak over het hoofd wordt gezien, is onze emotionele gezondheid en welzijn. Het is net zo belangrijk om onze emotionele gezondheid te onderhouden als onze fysieke gezondheid. En dat is waar de Emotional Freedom Technique (EFT) om de hoek komt kijken. In deze blog zullen we alles bespreken wat je moet weten over EFT.

Wat is Emotional Freedom Technique?

EFT is een combinatie van acupressuur en psychologie. Het werd ontwikkeld door Gary Craig in de jaren '90 en is gebaseerd op de principes van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) en de moderne psychologie. EFT richt zich op het herstellen van de energiebalans in het lichaam door het kloppen van specifieke acupunctuurpunten en tegelijkertijd aandacht te besteden aan de emotionele stress of pijn die wordt ervaren.

Hoe werkt Emotional Freedom Technique?

EFT is gebaseerd op het idee dat emoties worden opgeslagen in het lichaam, vooral in het energie-systeem van het lichaam. Deze emoties kunnen zich uiten als fysieke pijn of ziekte. Het kloppen van specifieke acupunctuurpunten helpt bij het vrijmaken van deze blokkades en het herstellen van de energiebalans in het lichaam.

EFT maakt gebruik van een eenvoudig protocol om emotionele stress en pijn te verminderen. Het protocol begint met het benoemen van de emotie of het probleem dat moet worden aangepakt. Vervolgens wordt er een zin gecreëerd die het probleem of de emotie beschrijft, terwijl er op specifieke acupunctuurpunten wordt geklopt. Het kloppen van deze punten zorgt voor het vrijmaken van de emotionele blokkades die verantwoordelijk zijn voor de emotionele stress of pijn. Na een paar rondes van kloppen, kan de intensiteit van de emotie of het probleem aanzienlijk worden verminderd.

Wat zijn de voordelen van Emotional Freedom Technique?

EFT heeft een aantal voordelen die kunnen helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid en welzijn. Enkele van de belangrijkste voordelen van EFT zijn:

  1. Vermindering van angst en stress: EFT kan helpen bij het verminderen van angst en stress door het vrijmaken van de emotionele blokkades die verantwoordelijk zijn voor deze gevoelens.

  2. Verbetering van het zelfbeeld: EFT kan helpen bij het verbeteren van het zelfbeeld en het verhogen van het gevoel van eigenwaarde.

  3. Verlichting van fysieke pijn: EFT kan helpen bij het verminderen van fysieke pijn door het vrijmaken van de emotionele blokkades die de pijn veroorzaken.

  4. Verbetering van de slaap: EFT kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit door het verminderen van stress en angst.

  5. Verbetering van relaties: EFT kan helpen bij

Wat zijn de EFT punten! 

  

De EFT-punten zijn een reeks acupunctuurpunten die worden gebruikt bij Emotional Freedom Technique (EFT). Deze punten bevinden zich op het lichaam en worden gestimuleerd door er met de vingers op te kloppen, terwijl de persoon zich concentreert op de emotie of het probleem dat hij of zij wil aanpakken.

De punten bevinden zich voornamelijk op het gezicht, de borst en de handen. De punten op het gezicht omvatten de wenkbrauwen, de buitenste ooghoeken, onder de ogen, onder de neus en op de kin. De punten op de borst bevinden zich direct onder de sleutelbeenderen, terwijl de handpunten zich bevinden aan de zijkant van de handen, tussen de basis van de pink en de basis van de ringvinger.

Het kloppen van deze punten tijdens een EFT-sessie is bedoeld om emotionele blokkades vrij te maken en de energiestroom in het lichaam te herstellen. Het kan ook helpen bij het verminderen van angst, stress, fysieke pijn en andere emotionele problemen.

Het kloppen van de EFT-punten kan aanvankelijk een beetje ongemakkelijk of vreemd aanvoelen, vooral als iemand voor het eerst EFT probeert. Maar na verloop van tijd wordt het kloppen van de punten meestal comfortabeler en kan het een krachtig hulpmiddel zijn om emotionele stress en pijn te verminderen en een gevoel van innerlijke rust en balans te herstellen.

 

Ervaar jij regelmatig stress, angst of emotionele pijn? Wil je leren hoe je deze gevoelens kunt verminderen en een diep gevoel van innerlijke rust en balans kunt bereiken? Dan is mijn wekelijkse self-care groep met focus op Emotional Freedom Technique (EFT) misschien wel de perfecte oplossing voor jou.

In deze intieme en veilige groep, geleid door mij, leer je de basisprincipes van EFT en hoe je deze techniek kunt gebruiken om je emotionele welzijn te verbeteren. Elke week behandelen we verschillende thema's en oefenen we met het kloppen van de EFT-punten om onze emotionele blokkades vrij te maken en de energiestroom in ons lichaam te herstellen.

Je zult niet alleen profiteren van de begeleiding van een deskundige beoefenaar en de ondersteuning van een groep gelijkgestemde mensen, maar je zult ook in staat zijn om je eigen EFT-vaardigheden te ontwikkelen en te oefenen in een veilige omgeving.

Dus waar wacht je nog op? Meld je vandaag nog aan voor onze wekelijkse self-care groep en begin je reis naar een leven vol innerlijke rust, emotionele veerkracht en welzijn. Schrijf je direct in voor mijn Tribe! Je hoeft het namelijk niet alleen te doen. Schrijf je direct in voor mijn Ubuntu Tribe 

 


Dejar un comentario


Por favor tenga en cuenta que los comentarios deben ser aprobados antes de ser publicados