Hoe ik mijn bescheidenheid overwon met EFT en mijn weg vond in de Nederlandse cultuur


Als Ghanese ben ik opgegroeid met de waarden van bescheidenheid en terughoudendheid. In onze cultuur wordt het niet gewaardeerd als je te veel op de voorgrond treedt of te veel van jezelf laat zien. We worden geleerd om nederig te zijn en onze successen en prestaties niet te veel te benadrukken.

Maar toen ik naar Nederland verhuisde, merkte ik dat de Nederlandse cultuur juist het tegenovergestelde was. Hier werd het juist gewaardeerd als je jezelf liet zien, assertief was en jezelf promootte. Het was moeilijk voor mij om hiermee om te gaan omdat ik gewend was om bescheiden te zijn en mijn prestaties niet te veel te benadrukken.

Ik voelde me vaak ongemakkelijk en onzeker wanneer ik mezelf moest presenteren of als ik erkenning kreeg voor iets wat ik had gedaan. Het was alsof er een interne strijd gaande was tussen mijn Ghanese culturele waarden en de Nederlandse normen en waarden.

Met EFT, Emotional Freedom Techniques, begon ik ermee te werken. Met behulp van EFT kon ik mijn beperkende overtuigingen en angsten loslaten en mezelf toestaan om meer te stralen en te schitteren. Het was alsof er een last van mijn schouders viel en ik me vrijer en meer zelfverzekerd voelde.

Nu, een paar jaar later, voel ik me veel meer op mijn gemak in de Nederlandse cultuur. Ik ben nog steeds bescheiden, maar ik ben niet langer bang om mijn succes te vieren en mezelf te laten zien. En als ik me ooit weer onzeker voel, weet ik dat ik altijd terug kan vallen op mijn EFT-routine.

Als je jezelf herkent in mijn verhaal en je ook wel eens worstelt met zelfvertrouwen en zelfliefde, dan wil ik je graag uitnodigen om lid te worden van onze: 'Omarm je selflove warrior Tribe'

In deze groep delen we onze ervaringen en ondersteunen we elkaar in ons pad naar zelfliefde en zelfacceptatie. We gebruiken EFT om onze beperkende overtuigingen en negatieve emoties los te laten en ons te richten op positieve affirmaties en gedachten.

Het is een veilige en ondersteunende omgeving waarin we elkaar kunnen aanmoedigen en helpen om onze innerlijke strijd te overwinnen. Dus, als je bereid bent om jezelf open te stellen en te werken aan je zelfliefde, sluit je dan bij ons aan en word een Selflove warrior!

Laten we samen werken aan een sterker en liefdevoller zelfbeeld.


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published